Το σύστημα σχεδιάζει να επαναξιολογεί το κλείσιμο κάθε εβδομάδα.

Το σύστημα σχεδιάζει να επαναξιολογεί το κλείσιμο κάθε εβδομάδα.

Τυχαία, ανακάλυψα ότι σε στιγμές που ήμουν πολύ απασχολημένος για να γυμνάζομαι, ένιωθα διαφορετική, ευερέθιστη και ακατάλληλη. Ήταν το άγχος που συσσωρεύτηκε μέσα μου, φυσικά, και το να μην μπορώ να το ανακουφίσω με την άσκηση. Όταν συνειδητοποίησα τι συνέβαινε, δεσμεύτηκα να ασκούμαι κάθε μέρα, ό,τι κι αν γίνει, ως διέξοδο για το άγχος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ: Όταν το χρόνιο στρες γίνεται ο «νέος κανόνας»

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

Όταν είμαστε αγχωμένοι, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες του στρες (αδρεναλίνη και κορτιζόλη) που προορίζονται να μας προετοιμάσουν για μια σωματική αντιπαράθεση, τη λεγόμενη απάντηση «μάχη ή φυγή». Αυτό ήταν σημαντικό για τον πρώιμο άνθρωπο που μπορεί να χρειαζόταν να παλέψει για τη ζωή του ή να φύγει για ασφάλεια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, απαιτούσε το σώμα να λειτουργεί με την κορυφαία απόδοση και οι ορμόνες του στρες βοήθησαν σε αυτό.

ΕΠΙΣΗΣ: Ένας σύντομος βηματισμός είναι καλύτερος για την υγεία σας;

Μια άλλη επίδραση της άσκησης είναι η απελευθέρωση ενδορφινών, χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που καλύπτουν τον πόνο και ανεβάζουν τη διάθεση. Οι ενδορφίνες συνδέονται με το "runer's high" και τα έντονα συναισθήματα ανακούφισης και χαλάρωσης μετά την άσκηση.

Οι παραπάνω φυσιολογικές επιδράσεις εμφανίζονται ως αποτέλεσμα πολύ έντονης άσκησης, όπως ένα τρέξιμο σκληρών αποστάσεων, ή ανταγωνιστικά αθλήματα (ρακέτα, τένις μονού, μπάσκετ σε ημίχρονο κ.λπ.). Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιτύχετε μια καλή φυσιολογική απόκριση με μια ρουτίνα διατάσεων, τάι τσι ή γιόγκα. Το τέντωμα ενός μυός τον χαλαρώνει και το αποτέλεσμα μπορεί να επεκταθεί στη χαλάρωση του μυαλού και στην ανακούφιση από το άγχος, υποδηλώνοντας μια ισχυρή σύνδεση μυών-νου.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

Η άσκηση, είτε έντονη είτε μέτρια, μπορεί να προσφέρει ψυχολογικά οφέλη που είναι επίσης χρήσιμα για τη μείωση του στρες, επειδή παρέχουν την ευκαιρία να αλλάξει αυτό που συμβαίνει με θετικό τρόπο. Η άσκηση αλλάζει το περιβάλλον, γεγονός που αποσπά την προσοχή από οτιδήποτε σας αγχώνει.

Η ρυθμική άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο, κωπηλασία, ποδηλασία, κολύμπι, ελλειπτική προπόνηση κ.λπ.) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και έχει περιγραφεί ως «μυϊκός διαλογισμός». Αντί να κάθεστε στη θέση του λωτού, να αναπνέετε με την κοιλιά και να επαναλαμβάνετε μια λέξη ή φράση, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που σχετίζονται με τη ρυθμική άσκηση μπορούν αυτόματα να σας φέρουν σε κατάσταση διαλογισμού

Εξερευνήστε την εικονική εταιρεία του επίσημου ιστότοπου Alkotox και απολαύστε μια ζωή ευεξίας και ισορροπίας.

Υπάρχει και μια άλλη γωνία. Αφού ολοκληρώσετε μια περίοδο άσκησης, ανταμείβεστε με μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει, γιατί μπορεί να προκύψει άγχος όταν αισθάνεστε σαν να γυρίζετε τους τροχούς σας και να μην κάνετε τίποτα.

ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ? Κατεβάστε την εφαρμογή CJ για iPhone, Android και iPad

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: Δείτε το πιο πρόσφατο επιλεγμένο βίντεο στο YouTube

Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Όταν πρόκειται να αγχωθείς, μην κάθεσαι μόνο εκεί και το αφήνεις να χτιστεί. Κάνε κάτι! Εάν δεν μπορείτε να ασκηθείτε, αποσυρθείτε σε ένα ήσυχο μέρος και εφαρμόστε την απόκριση χαλάρωσης (βαθιά αναπνοή) που συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα, το άγχος μπορεί να συντομεύσει τη ζωή σας με διάφορους τρόπους.

Προσεγγίστε τον Bryant Stamford, καθηγητή κινησιολογίας και ολοκληρωμένης φυσιολογίας στο Hanover College, στη διεύθυνση stamford@hanover.edu .

Σε μια μέρα με γεγονότα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή για να παράσχει χρηματοδότηση για καταστροφές, να επιταχύνει την απάντηση των ΗΠΑ στην κρίση και να προσφέρει «μέγιστη ευελιξία» για να επιτεθεί στο πρόβλημα.

Ο Τραμπ, μιλώντας από το Rose Garden του Λευκού Οίκου, είπε ότι η κίνηση θα απελευθερώσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση για καταστροφές και θα επιτρέψει επίσης στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών να παραιτηθεί από κανονισμούς και νόμους για να πραγματοποιήσει γρηγορότερα τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος είπε ότι τα έκτακτα μέτρα θα επιτρέψουν «μέγιστη ευελιξία για την ανταπόκριση στον ιό και τη φροντίδα των ασθενών». Είπε ότι ορισμένα από τα βήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν τέτοιες τοπικές καινοτομίες όπως οι δοκιμές μετάδοσης κίνησης.

«Δεν θα γλιτώσει κανένας πόρος», είπε ο Τραμπ.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω προσπαθειών της Βουλής να συμφωνήσει με τη διοίκηση για μια μαζική ομοσπονδιακή απάντηση στην κρίση μετά από μια εβδομάδα τεράστιων διακυμάνσεων στη Wall Street.

Λάβετε καθημερινές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό στα εισερχόμενά σας: Εγγραφείτε για την Καθημερινή ενημέρωση .

Η κυβέρνηση ενέτεινε τις προσπάθειές της αμέσως μετά την ανακήρυξη της επιδημίας του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων που ξεπέρασε τους 5.000. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 1.700 και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε την Παρασκευή ότι υπήρξαν 41 θάνατοι.

Οι συνέπειες από την κρίση του κορωνοϊού συνεχίζουν να έρχονται, με τα σχολεία να κλείνουν, τις εμβληματικές αθλητικές εκδηλώσεις να αναβάλλονται και τους πολιτικούς παράγοντες να βαραίνουν.

Ακολουθούν τα πιο πρόσφατα σχετικά με το ξέσπασμα του COVID-19:

  • Τα μαντηλάκια καθαρισμού ξεπουλήθηκαν: Εδώ μπορείτε ακόμα να τα προμηθευτείτε
  • Τα νοσοκομεία των ΗΠΑ θα ξεμείνουν από κρεβάτια εάν αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού
  • Ακύρωση-κουλτούρα μας χτυπά σκληρά: Μπορεί η Αμερική να χειριστεί όλη αυτή την κοινωνική απόσταση;
  • Εσείς ρωτήσατε, εμείς απαντάμε: Συγκεκριμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις των αναγνωστών για τον κορονοϊό
  • Επιστροφές χρημάτων: Πώς να αποκτήσετε ένα εάν η εκδήλωσή σας ακυρώθηκε

Οι γραμμές κρουαζιέρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους

Μεγάλες γραμμές κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των Carnival, Royal Caribbean, Norwegian και MSC θα αναστείλουν τις πτήσεις από και προς τα λιμάνια των ΗΠΑ για 30 ημέρες λόγω της πανδημίας COVID-19, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Cruise Lines International Association.

Οι κρουαζιέρες Viking και Disney ανακοίνωσαν παρόμοια μέτρα την Πέμπτη, ενώπιον της μεγάλης ένωσης κρουαζιέρων.

Επίσης την Παρασκευή, ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά, Marc Garneau, δήλωσε ότι όλα τα καναδικά λιμάνια θα είναι κλειστά για κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν περισσότερους από 500 επιβάτες από τις 2 Απριλίου έως την 1η Ιουλίου.

Τουλάχιστον 30 κρουαζιερόπλοια σε θαλάσσιους προορισμούς λιμανιών στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανάλυση του USA TODAY. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι - το 70% από αυτούς επιβάτες - θα μπορούσαν να κοιτάξουν να βγουν στην ξηρά σε μια σειρά από λιμάνια των ΗΠΑ.

— Κέρτις Τέιτ και Μπράιαν Αλεξάντερ

Οίκοι ευγηρίας που περιορίζουν τις οικογενειακές επισκέψεις

Τα γηροκομεία σε όλη τη χώρα περιορίζουν τους επισκέπτες σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους κατοίκους από τον ιό, θυσιάζοντας τις επισκέψεις από άτομο σε άτομο ακόμη και από οικογένεια σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νόσου.

Τα Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare και Medicaid δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα ενημερώσουν τα γηροκομεία σε όλη τη χώρα να επιβάλλουν προσωρινούς περιορισμούς που θα απαγορεύουν τους επισκέπτες και το μη ουσιώδες προσωπικό με λίγες εξαιρέσεις, όπως καταστάσεις στο τέλος της ζωής τους, δήλωσε η Seema Verma, διαχειριστής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας. που επιβλέπει τα μεγάλα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης του έθνους.

Η Αμερικανική Ένωση Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Υποβοηθούμενης Διαβίωσης συμβουλεύουν επίσης τα γηροκομεία να περιορίσουν τις μη απαραίτητες επισκέψεις για να αποτρέψουν τους κατοίκους τους από την έκθεση στον COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.

- Vincent Gabrielle

Εκατοντάδες βιβλιοθήκες κλείνουν σε όλη τη χώρα

Τα συστήματα βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα κλείνουν τις πόρτες τους σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τις βιβλιοθήκες τους την Παρασκευή στο τέλος της ημέρας. Οι 73 βιβλιοθήκες του Λος Άντζελες και οι 29 του Σαν Φρανσίσκο θα παραμείνουν κλειστές έως τις 31 Μαρτίου. Το κλείσιμο και των 27 βιβλιοθηκών στο Σιάτλ θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 13 Απριλίου.

Η Νέα Υόρκη έκλεισε επίσης και τις 92 βιβλιοθήκες της το βράδυ της Παρασκευής και θα ανοίξει ξανά στις 31 Μαρτίου.

Οι βιβλιοθήκες του Τολέδο του Οχάιο θα κλείσουν από την Κυριακή 15 Μαρτίου, χωρίς να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία επαναλειτουργίας. Δέκα παραρτήματα, τα οποία είναι επίσης εκλογικά κέντρα, θα ανοίξουν για την προκριματική ψηφοφορία του Δημοκρατικού Κόμματος στις 17 Μαρτίου.

Η Μητροπολιτική Βιβλιοθήκη του Κολόμπους του Οχάιο κλείνει και τις 23 τοποθεσίες την Παρασκευή τουλάχιστον έως τις 6 Απριλίου.

Στο Μέριλαντ, το σύστημα βιβλιοθηκών της πόλης της Βαλτιμόρης καθώς και πέντε συστήματα βιβλιοθηκών κομητειών, η Βαλτιμόρη, ο Χάουαρντ, η Αν Άρουντελ, ο Κάρολ και το Χάρτφορντ, έκλεισαν το Σαββατοκύριακο. Οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας ποικίλλουν μεταξύ 27 Μαρτίου και 31 Μαρτίου.

Στο Σινσινάτι, και οι 41 βιβλιοθήκες που αποτελούν μέρος του συστήματος βιβλιοθηκών της πόλης και της κομητείας έκλεισαν στις 13 Μαρτίου. Το σύστημα σχεδιάζει να επαναξιολογεί το κλείσιμο κάθε εβδομάδα.

Το Γραφείο των Βιβλιοθηκών της Κοινοπολιτείας στην Πενσυλβάνια έδωσε εντολή σε όλες τις βιβλιοθήκες να κλείσουν στις 14 Μαρτίου και να παραμείνουν κλειστές έως τις 29 Μαρτίου.

Ο Τραμπ λέει ότι θα υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής ότι «το πιο πιθανό» θα υποβληθεί σε τεστ για τον ιό.

«Σχετικά σύντομα», είπε όταν ρωτήθηκε πότε θα γίνει το τεστ. «Επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα».

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου στο Mar-a-Lago στη Φλόριντα το περασμένο Σάββατο. Ενώ ο Μπολσονάρο βρέθηκε αρνητικός στον ιό, την Πέμπτη ο κορυφαίος συνεργάτης επικοινωνίας του βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

Ο Τραμπ είπε ότι η απόφασή του να συμφωνήσει σε μια δοκιμή δεν είχε καμία σχέση με την αλληλεπίδραση του Μπολσονάρο. «Όχι για αυτόν τον λόγο, αλλά γιατί θα το κάνω ούτως ή άλλως», είπε ο πρόεδρος.

Άλλοι που ήρθαν σε επαφή με Βραζιλιάνους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έκαναν άλλες ενέργειες. Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Lindsey Graham, από τη Νότια Καρολίνα, μπήκε σε καραντίνα αφού παρευρέθηκε στο δείπνο στο Mar-a-Lago.

Ερωτηθείς για τις προσπάθειες αυτοκαραντίνας, ο Τραμπ είπε ότι του είπαν οι «πολλοί» γιατροί του στον Λευκό Οίκο να μην υποβληθεί σε τεστ για τον ιό.

— Αντόνιο Φινς

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες του Grand Princess αποβιβάστηκαν

Η Princess Cruises, ένα τμήμα του Carnival, λέει ότι δεν θα πλεύσει για 60 ημέρες. Δύο από τα πλοία της, το Diamond Princess και το Grand Princess, αντιμετώπισαν κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Μεγάλη Πριγκίπισσα επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι περίπου 2.450 άτομα έχουν αποβιβαστεί και οι 14 διεθνείς καλεσμένοι που παραμένουν στο πλοίο περιμένουν τη μεταφορά τους στις χώρες καταγωγής τους.

Το πλοίο αποβιβάζεται αυτή την εβδομάδα στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Μόλις φύγουν οι τελευταίοι 14 επιβάτες, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Τουλάχιστον δύο επιβάτες και 19 μέλη του πληρώματος του Grand Princess βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι στο Diamond Princess βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έξι από αυτούς πέθαναν. Το πλοίο τέθηκε για πρώτη φορά σε καραντίνα στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας στις 3 Φεβρουαρίου. Οι τελευταίοι άνθρωποι κατέβηκαν από το πλοίο την 1η Μαρτίου.

— Μόργκαν Χάινς και Ντέιβιντ Όλιβερ

Μερικά Starbucks θα μπορούσαν να γίνουν μόνο drive-thru

Κάποια καταστήματα Starbucks στις ΗΠΑ και τον Καναδά ενδέχεται να οδηγηθούν μόνο στο αυτοκίνητο, ενώ άλλα θα μπορούσαν να περιορίσουν τον αριθμό των επιτρεπόμενων ατόμων ως απάντηση στην πανδημία, είπε η εταιρεία.

Η εταιρεία μπορεί επίσης να κλείσει ένα κατάστημα εάν πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον των πελατών της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Kevin Johnson, σε επιστολή προς τους πελάτες.

Τυχόν κλείσιμο θα είναι προσωρινό και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ανά κατάστημα.

Η αλυσίδα καφέ στο Σιάτλ έχει περίπου 15.000 καταστήματα στις ΗΠΑ και 1.600 καταστήματα στον Καναδά. Τα περισσότερα ανήκουν στην εταιρεία, αλλά ορισμένα - συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών σε καταστήματα λιανικής και αεροδρόμια - διαχειρίζονται οι κάτοχοι άδειας.

Η Starbucks έχει ήδη αυξήσει τον ρυθμό απολύμανσης των καταστημάτων και έχει θέσει σε εφαρμογή μια προσωρινή απαγόρευση χρήσης προσωπικών ποτηριών ή κούπες και γυάλινων σκευών στα καταστήματα.

— Associated Press

Οι τόκοι ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου ακυρώθηκαν

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι παραιτείται από όλους τους τόκους ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων λόγω της επιδημίας. Η παραίτηση θα διαρκέσει «μέχρι νεωτέρας», είπε.

Λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τους δανειολήπτες ήταν διαθέσιμες. Θα σήμαινε μικρότερη μηνιαία πληρωμή ή απλώς ότι ένας δανειολήπτης θα μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο του κεφαλαίου πιο γρήγορα;

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε αμέσως λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα λειτουργούσε το σχέδιο του προέδρου. Οι ειδικοί είπαν ότι η παραίτηση από το ενδιαφέρον δεν ήταν τόσο χρήσιμη.

Είναι πραγματικά η πληρωμή που βλάπτει τους δανειολήπτες, όχι απαραίτητα τους τόκους, είπε η Antoinette Flores, διευθύντρια για τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Centre for American Progress, μια δεξαμενή σκέψης με αριστερό προσανατολισμό. Αναρωτήθηκε αν οι δανειολήπτες θα μπορούσαν να σταματήσουν τις πληρωμές τους χωρίς να συγκεντρώσουν τόκους στα δάνειά τους.

Η Μπεθ Άκερς, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο του Μανχάταν, μια δεξαμενή σκέψης με δεξιότητες, συμφώνησε ότι η παραίτηση από το ενδιαφέρον σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν «κάπως ασήμαντη». Αλλά, είπε, μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για την εξάλειψη του ενδιαφέροντος στο μέλλον.

— Chrissie Thompson

Οι μετοχές χαιρετίζουν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης του Τραμπ

Οι μετοχές ανέκαμψαν την Παρασκευή μετά από μια βάναυση εβδομάδα πωλήσεων αφότου ο Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ελευθερώσει περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή βοήθεια για την καταπολέμηση του ιού.

Contents